Skip to main content

Als de tijd hard gaat, is het lastig stilstaan. Maar het is o zo belangrijk. Weer een jaar verder is Kwieker communicatieteam. Weer een jaar verder vanaf dat zomerse moment in 2010, waarop we met twee glimlachen en een eigen onderneming uit de KvK Den Haag liepen. Een eigen onderneming! Dat wilden we destijds zo graag. Om het anders te doen, sneller, zonder managementlagen, zonder halfbakken compromissen, zonder facturen met kostenposten die niemand kan herleiden, zonder omwegen. Maar gewoon, Kwieker. Met de makers aan tafel. Dat werk. Creatief werk presenteren dat rechtstreeks uit onze harten en hoofden komt. En dat werkt 12 jaar later nog opperbest.

Waar we inmiddels meer dan 15 jaar geleden samen achter kwamen (toen nog in loondienst bij een reclamebureau), is wat ons betreft nog altijd de gouden formule. Een creatief team van artdirector + copywriter. Het hart van een communicatiebureau. Vormgeving + tekst met altijd aan de basis een idee. Of we nu voor een startende klant een naam en logo mogen bedenken of voor een gearriveerde klant een complete communicatiecampagne mogen optuigen: wij dachten en denken altijd vanuit een concept. En daarbij denken we voorbij ons eigen afzonderlijke expertise. Artdirector Casper Knoester is zeer talig ingesteld en komt regelmatig met die gouden kopregel, prijswinnende slogan of pakkende bedrijfsnaam. Copywriter Joep Jong op zijn beurt denkt ook in beelden en bedenkt zo nu en dan een visual of een ideale vorm om een tekst in te gieten. We vullen elkaar aan, ook als er bijvoorbeeld minder tekst of juist meer nodig is om de ideale vormgeving voor elkaar te krijgen. We zitten tegenover elkaar, pingpongen live, schrappen en schaven tot het past en vormen zo echt een totaalpakket voor de klant.

We doen het samen, en we worden zo groot als de opdracht vereist. Fotograaf gewenst voor ondersteunende beelden? Vinden we. Is een animatie nodig om het verhaal beter te maken? Hebben we handige mensen voor om ons heen. Gaan we het verhaal filmen? We stellen zo een crew samen, van regisseur tot cameraman tot voice-over. Moet ons werk gedrukt? Hebben we ook prima partners voor. Kwieker komt met het idee en zorgt dat alles goed komt. Samen met experts, samen met de klant. Samen is beter. Laten we dat nog eens 12 jaar samen doen.

Klanten, bedankt voor alle mooie kansen. Van huisstijl tot bedrijfsfilm, van brochure tot beursstand, van advertentie tot social content. Elke opdracht is ons dierbaar. Op naar 24 jaar Kwieker!