‘Die meisje’, ‘die huis’, nog even en het mag. ‘Dat’ verdwijnt uit onze taal. Dat vind ik vreselijk. Elke keer als ik het hoor op straat doet het een klein beetje pijn. Dit fijne stukje taalverloedering gaat verder terug dan we denken. Oeroude kinderliedjes brengen ons al taalfouten bij. Zoals Slaap Kindje, Slaap. ‘Een schaap met witte voetjes, die drinkt zijn melk zo zoetjes’. Ik zing altijd ‘dat drinkt’, omdat, als de voetjes zouden kunnen slurpen, het ‘drinken’ moet zijn. Extra hard benadruk ik ‘dat’. Dat. Dat. Dat. Mijn dochtertje zingt ook ‘dat schaap’, als enige van haar groep. Dat zal ze leren. Hoop ik. Al weet ik heus wel dat het eerdaags ‘die schaap’ wordt.

Kwieker in ‘t kort

Kwieker communicatieteam Den Haag doet veel. Heel veel. Bedrijfsnaam bedenken en die nieuwe naam voorzien van een logo en complete huisstijl. Communicatiecampagnes maken, van concept tot advertentie tot welk medium dan ook. Van eerste schets tot haarscherp drukwerk of schermversiersel. Maar ook losse middelen. Brochure, flyer, website, poster, jaarverslag, vlag: we verzorgen voor alles graag de tekst en vormgeving. Het wordt altijd kwieker. Beloofd.

Kwieker communicatieteam

Nassaulaan 13-14 2514 JS Den Haag info[a]kwieker.nl Joep Jong: 06 - 487 875 34 Casper Knoester: 06 - 248 243 98 KvK 50484540 IBAN NL40INGB0004859388