Skip to main content

Websites maak je zelden voor jezelf. Grote kans dat je bezoekers wil. Dat je mensen wil aanspreken. Om je dienst of product onder de aandacht te brengen. Je wil maar al te graag dat mensen zich herkennen in jouw tekst. Dat ze zich welkom voelen op je site. Dat ze zich thuis voelen op je homepage. Dat jouw woorden iets met de lezer doen. Dat bezoekers niet direct afhaken, maar doorlezen, doorklikken. En uiteindelijk voor jou kiezen. Toch zijn vele websiteteksten niet zo geschreven. In vele, vele gevallen lees je meer ‘wij’ dan ‘u/jij’. Je leest vaak ‘wat wij kunnen’ in plaats van ‘wat u/jij aan ons hebt’. Terwijl je hetzelfde met weinig moeite anders op pent. Laat tijdens het schrijven de wij-bril af en kijk door de ogen van de lezer. Wij van Kwieker willen in 2017 meer ‘jij’ dan ‘wij’. Daar gaan wij voor. Jij ook? Mooi voornemen.