Skip to main content

Minder betalen voor je schoenen is niet voor iedereen interessant. Je gaat natuurlijk niet in een koopje lopen. Payless ging het experiment aan. Kunnen we onze laaggeprijsde schoenen (tussen de 20 en 40 dollar) verkopen voor high-fashion prijzen (van 200 tot 600 dollar)? De schoenendiscounter nam voor een dag een Armani-winkel over, veranderde de naam van Payless naar Palessi en etaleerde de lowbudgetschoenen op onbetaalbare wijze. Fashion Influencers werden uitgenodigd en binnen no-time lag er al drieduizend dollar in de kassa. Alle bezoekers wilden deze Europese pareltjes hebben en aan de hele wereld laten zien. Nadat de kenners te horen kregen dat hun duurbetaalde Italiaanse designschoenen eigenlijk van Payless waren en een fractie van de prijs, kregen ze hun geld terug en de schoenen gratis mee. Zo zie je: zelfs de doorgewinterde influencer is te beïnvloeden.

Bekijk de case hieronder: