Skip to main content

Kennis is macht. Kennis delen is machtig mooi. Je kunde en ervaring voor jezelf houden is zonde. Anderen vooruithelpen, daar wordt iedereen wijzer van. Maar sommigen slaan door in het geven van tips. Dan wordt het eerder etaleren van autoriteit. Eerder ‘kijk mij eens’ dan ‘hier kun je iets mee’. ’28 tips voor meer focus’, ’35 tips voor meer conversie op je website’, ’44 online recruitmenttips’, 63 tips voor meer likes op Facebook’, 77 tips voor een betere profielfoto op LinkedIn’, 113 verhuistips voor zorgeloos van A naar B’. Wie leest écht verder dan tip 10? Hoe sterk is tip 15 nog? Of nummer 33?

Boven de 10 tips voelt als werk, 7 tips is behapbaar, 5 tips klinkt als goed over nagedacht en 3 tips: daar spat de noodzaak van af. Die wil je meteen oppakken. Daar moet je echt iets mee. De meeste tips die in grote aantallen worden gegeven zijn vaak open deuren en kun je met een beetje moeite samenbrengen tot enkele wél houtsnijdende. Dat maakt elke tip waardevoller. Het geheel leesvriendelijker, praktischer en urgenter. En dat zegt weer veel over jou. Want jij verkiest kwaliteit boven kwantiteit. Net als de lezer van jouw tips.

Join the discussion 78 Comments