Skip to main content

Deze case is al een tijdje online te vinden, maar misschien heb je ‘m gemist. Dat zou zonde zijn, want deze marketingactie van NAR Mobile mag er zijn. En blijven. Wat is het verhaal? In Azerbaijan is dringend behoefte aan donorbloed voor zieke kindjes. Maar hoe krijg je mensen zover om bloed te geven? Hoe breng je het o zo levensbelangrijke bloed terug tot iets kleins? Reclamebureau Y&R uit Moskou komt met de oplossing: Donor Cable Project. Met deze kabel kun je batterijlevensduur geven aan een ander. Leg ‘m tussen twee mobieltjes en je doneert energie. Natuurlijk niet zonder op het échte donatieprobleem te worden gewezen. En dat werkte. Mensen lieten zich prikken om de hoek en de actie werd een hit online. Met als gevolg dat het aantal écht donaties explodeerde. Techniek met een hart, noemen we dat!