Skip to main content

Geromantiseerd, natuurlijk. Maar de reclamewereld die Mad Men schetste kwam erg dichtbij. Zó dichtbij dat een gepresenteerd concept nu in het echte leven alsnog groen licht krijgt. Don Draper van het fictieve reclamebureau Sterling Cooper Draper Pryce legt in de televisieserie in de jaren ’60 het concept Pass the Heinz voor aan het gewilde ketchup-account. Het idee om niet het product te laten zien maar de toepassing was toen een scheut te ver tijdens de pitch. Heinz werd geen klant. Maar 50 jaar later durft Heinz het communicatieconcept wél aan. Exact zoals Don het toen voorstelde. Een ludieke samenwerking tussen het echt bestaande sausmerk, communicatiebureau David the Agency en het fantasiebureau van weleer. Maar eens terugkijken welke creatieve ideeën Don toen nog meer had. Wie weet gaan er nog meer merken alsnog met hem in zee.